Concertinformatie

 

In verband met de Coronacrisis zijn alle concerten voor 2020 afgelast.

 

PASSIECONCERT IN DE HOFKERK PASSIEZONDAG 29 MAART 2020

Dit concert is afgelast.

Zondag 29 maart oktober presenteert Muziek aan de Markt om 15.00 uur haar eerste concert in de concertreeks 2020. Zoals u de laatste jaren van ons gewend bent, starten we met een passieconcert. Het vocaal ensemble Octocant, dat we kennen van eerdere optredens in onze Hofkerk brengt dit jaar het passieconcert.  Het concert krijgt dit keer extra inhoud door de medewerking van cellokwartet Wiriavier.
Programma:

Octocant:

1.Bach - Was mein Gott will
2.Distler - Aus tiefer Not
3.Vaughan Williams - Come away, death
4.Distler - Ehre sei dir
5.Bach - Wie wunderbarlich


Wiriavier:
6.Bach - Quartet uit cantate 163
7.Pärt – Summa 
8.Tchaikovsky - Avondhymne/Orthodox choral/Hymne der Cherubijnen
9.Bach - Ich ruf zu dir


Octocant:
10.Bach - Erkenne mich
11.Byrd – Victimae
12.Distler - In der Welt 
13.Kodaly - Stabat Mater 
14.Bach - Wenn ich einmal soll scheiden  
15.Gjeilo - Ubi Caritas  
16.Bach - Bin ich gleich von dir gewichen


Vocaal Ensemble Octocant bestond bij de oprichting in 1992 uit acht leden, vandaar de naam. Vrij snel is de bezetting echter uitgebreid tot 12 personen. Hierdoor werd het mogelijk om ook 5 en 6-stemmige muziek ten gehore te brengen.  Het vocaal ensemble staat sinds 2012 onder leiding van Lucas Vis. De leden komen uit de regio Eindhoven. We repeteren wekelijks bij een van de leden thuis en treden regelmatig op. Seculiere en profane muziek uit Renaissance en Barok vormen het overgrote deel van het repertoire. 
Het Cellokwartet Wiriavier is in 2013 opgericht en bestaat uit de vier cellisten Wikkie Vis, Rita Ernst-Kürtös, Connie van der Dussen en Lucas Vis. Initiatiefnemer en eerste celliste is Wikkie Vis. Al jaren lang is zij een zeer bevlogen en getalenteerd celliste. Zij heeft in verschillende orkesten en ensembles gespeeld en geeft privélessen. Rita Ernst-Kürtös, de tweede celliste, is cellodocente en speelt eveneens in diverse ensembles. Connie van der Dussen heeft veel ervaring met orkest- en ensemblespel. De vierde cellist is de bekende Lucas Vis, voormalig directeur van het conservatorium in Amsterdam en veelgevraagd dirigent voor orkesten en ensembles in binnen- en buitenland. Hij heeft een vakopleiding voor cello gevolgd.

Dirigent Lucas Vis is docent hoofdvak orkestdirectie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij van 1998 tot 2005 artistiek directeur was. Als gastdirigent is hij werkzaam bij de (radio-)orkesten in Munchen, Frankfurt, Stuttgart, Berlijn, Warschau e.a. Daarnaast is hij werkzaam bij het VocaalLab, de Internationale Ensemble Modern Akademie (Frankfurt) en de Ferienkurse für neue Musik Darmstadt. Eerder was hij vaste dirigent van het Nederlands ballet Orkest, het Brabants Orkest en het NoordHollands Philharmonisch Orkest
Het concert in de Hofkerk zal ongeveer een uur duren. Zoals u van ons gewoon bent is de toegang gratis. Na afloop is een collecte waarin u een bijdrage kunt geven voor de gemaakte kosten.  Namens Muziek aan de Markt: Van harte welkom!